Organisatie

Welkom in de Leutfabriek, het leutigste creatieve stukje van Zeeuws-Vlaanderen. Een complex in Sas van Gent waar heel veel leut gemaakt wordt! De Leutfabriek is een oud fabriekscomplex/evenementenhal dat na jarenlange leegstand nu de functie krijgt van een creatief bolwerk. Het grootste deel van het complex biedt ruimte aan carnavalsverenigingen voor het maken van hun creaties voor een van de mooiste carnavalsoptochten van Zeeland. Van grote wagenbouwverenigingen tot kleine groepjes, ze hebben allemaal hun eigen bouwplek.
Maar ook voor andere creatievelingen komt er plaats beschikbaar in de Leutfabriek. Denk daarbij aan oefenruimte voor bandjes, ateliers voor kunstenaars, alleen of in clubverband. Zolang het maar leutig is!

 

Directie

 

Jan Vinke [1971], voorzitter
Bestuurslid diverse verengingen/stichtingen, [ondernemersvereniging, centrummanagement Axel Sas, Vitaal Sas van Gent, De tafels van Sas, [woongoed, Zeeuws Vlaanderen] werkgroep behoud Cuyperskerk, popfestival Rock Around the Bridge, praalwagenvereniging.  Zet zich in om Sas van Gent leefbaar te houden, in het dagelijks leven eigenaar/vormgever reclamebureau Recht door Zee,

 

Gerben de Block [1971], secretaris/penningmeester
Vader van 3 kinderen, lid van Volleybalvereniging SAVOK, wat ook inhoudt, 2 keer trainen per week en 1 keer competitie, lid van diverse besturen (Sas*, Vitaal Sas ), Ondernemer met eigen assurantiekantoor. Klanten adviseren m.b.t. verzekeringen
 

Jos Altenburg…
Namens stichting Beheer Bouwlocaties Betekoppenstad
 

John van Waterschoot
Vanuit Vedes speelgoedwinkel "Wijnacker naar 18 jaar "de Speye" heeft daar samen met de vele parttimers met veel plezier aan de opbouw van het cultureel centrum gewerkt, vervolgens 6 jaar in cafe ‘t Schippershuis gewerkt. Zo'n 35 jaar waterpolo gespeeld bij de S. Z. en P. C. de Bruinvis. Ook lang bestuurslid geweest en penningmeester en een paar jaar voorzitter. Met veel plezier ruim 10 jaar in de weg gelopen en op de centen gepast bij "de Pierewieten". Is dikwijls op vrijdagavond (laat) te vinden in café de Reseda in Sas en mag graag een kaartje leggen.

 

Peter Korstanje
Voormalig ambtenaar bij de gemeente Sas van Gent, brengt op dit moment veel tijd door op z’n “oude” werkplek: Het voormalig stadskantoor, waar hij allerhande projecten realiseert, die hem door de voorzitter in z’n schoenen worden geschoven.