Heemkundige Kring

De Stichting Heemkundige Kring Sas van Gent heeft ten doel het bewaken, behouden, bestuderen, uitdragen en verspreiden van: waardevol Sas cultureel en historisch erfgoed, de geschiedenis van Sas van Gent en de leefbaarheid van Sas van Gent. Dit alles in de breedste zin van het woord in het belang van de huidige en toekomstige generaties.

Dat bereiken we door het uitvoeren van de volgende activiteiten: Beheren van een bibliotheek, historische collectie en infocentrum, alles betrekking hebbend op Sas van Gent of relevante omgeving. Het Beheren en exploiteren van het onderaards gangenstelsel Bolwerk Generalitei en alle gepaste tussenkomst om het bestaande roerende en onroerende culturele en historische erfgoed, alsmede landschap in Sas van Gent goed te (kunnen) bewaren.

Donateur worden? De jaarlijkse bijdrage bedraagt minimaal € 20,-- te voldoen op bankrekeningnr.: NL35 RABO 0145 9265 16 t.n.v. Stichting Heemkundige Kring Sas van Gent. Hogere donaties zijn welkom indien u ons extra wilt steunen. Onze donateurs ontvangen de Kroniek en kunnen deelnemen aan de door de Heemkundige Kring georganiseerde activiteiten. Aanmelden kan geschieden via ons secretariaat a.i., Keizer Karelplein 16, 4551 CJ Sas van Gent, door te bellen naar 06-20483026 en via het aanmeldformulier. Adreswijzigingen of opzeggingen dienen te worden gericht aan het secretariaat.

Links

Correspondentie

 • P / A
  Oostkade 14
  4551 CL Sas van Gent

Links

Bezoekadres

 • Adres
  Vlaanderenplein
  4551 DZ Sas van Gent

Contact

 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Telefoon