• Huurders
 • Harmonie de Vereenigde Vrienden

Harmonie de Vereenigde Vrienden

Harmonie de Vereenigde Vrienden is opgericht in 1897 in Sas van Gent. De harmonie bestaat uit 45 leden. In 1997 hebben zij de Koninklijke erepenning mogen ontvangen.

De harmonie verzorgt sinds vele jaren concerten in de gemeenschap van Sas van Gent, met als hoogtepunt een concert met Cor Bakker en de Sasse Proms naar analogie van de Engelse “Night of the Proms”. Ook verzorgt zij uitwisselingsconcerten met zusterverenigingen in het Zeeuwse, ook internationale optredens zoals in België en Frankrijk hebben op het programma gestaan met als hoogtepunt de concertreis naar Praag.

Ook op andere manieren draagt de harmonie haar steentje bij in het Sasse gemeenschapsleven. Vele muzikanten leiden een muzikaal dubbelleven door ook te spelen in dweilbandjes, bigbands, popbands etc.

De harmonie neemt sinds 1975 regelmatig deel aan concoursen. Onder de bezielende leiding van de toenmalige dirigent Johan de Witte zijn de resultaten steeds crescendo gegaan, met als resultaat promotie naar de Vaandelafdeling. Het hoogtepunt was deelname aan het concours in 2005 in de Vaandelafdeling, met als resultaat een eerste prijs en het hoogste aantal punten van het concours.

Door wijzigingen in de bezetting en dirigentenwisselingen kon de harmonie het hoge niveau in de vaandelafdeling niet handhaven. Daarom heeft zij noodgedwongen een stapje terug gedaan en treedt zij nu op in de 2e afdeling.

Harmonie de Vereenigde Vrienden staat onder leiding van dhr. Hans de Doelder.

Correspondentie

 • P / A
  Oostkade 14
  4551 CL Sas van Gent

Links

Bezoekadres

 • Adres
  Vlaanderenplein
  4551 DZ Sas van Gent

Contact

 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Telefoon